Chec cu caise si iaurt
Chec -ul cu caise si iaurt este un desert absolut delicios, usor de preparat. Blatul fraged cu unt si iaurt se combina perfect cu fructele aromate, alcatuind un chec excelent ce merita incercat.

Ingrediente Chec cu caise si iaurt:
- 2 oua
- 125 g zahar
- 125 g iaurt natural
- 80 g unt topit si racit
- 1 plic zahar vanilat
- 160 g faina
- 8 g praf de copt
- 300 g caise
Preparare Chec cu caise si iaurt:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati untul topit si iaurtul, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt cu ajutorul spatulei.
- Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie in bucatele, iar acestea se vor adauga in aluatul obtinut anterior.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mica de chec in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec cu caise si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: