Guguluf cu caise
Deliciosul Guguluf cu caise este un desert aromat, umed, usor de preparat. Blatul este foarte fraged datorita untului si iaurtului grecesc, iar lamaia rasa+sucul acesteia potenteaza gustul dulce-acrisor al caiselor.

Ingrediente Guguluf cu caise:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g iaurt grecesc sau smantana 12%
- 150 g unt moale
- Sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 500 g caise
Preparare Guguluf cu caise:
- Spalati caisele, stergeti-le cu un prosop de hartie, le scoateti samburii si apoi le taiati in bucati de cca. 1.5-2 cm.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul cca. 5 minute pana devine cremos.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Incorporati iaurtul grecesc, sucul si coaja de lamaie, iar in final adaugati faina amestecata in prelabil cu praful de copt.
- In final adaugati bucatile se caise, amestecati usor cu o spatula.
- Ungeti cu unt/ulei si presarati apoi putina faina intr-o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm.
- Turnati in acesta compozitia obtinuta.
- Dati forma in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce scoateti guguluful cu caise din cuptor,se lasa sa se raceasca cca. 5-10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar, se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra se se taie in felii.
Please follow and like us: