Guguluf cu caise

0 Shares

Deliciosul Guguluf cu caise este un desert aromat, umed, usor de preparat. Blatul este foarte fraged datorita untului si  iaurtului grecesc, iar lamaia rasa+sucul acesteia potenteaza gustul dulce-acrisor al caiselor.

Ingrediente Guguluf cu caise:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g iaurt grecesc sau smantana 12%
  • 150 g unt moale
  • Sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g caise

Preparare Guguluf cu caise:

  • Spalati caisele, stergeti-le cu un prosop de hartie, le scoateti samburii si apoi le taiati in bucati de cca. 1.5-2 cm.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul cca. 5 minute pana devine cremos.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati iaurtul grecesc, sucul si coaja de lamaie, iar in final adaugati faina amestecata in prelabil cu praful de copt.
  • In final adaugati bucatile se caise, amestecati usor cu o spatula.
  • Ungeti cu unt/ulei si presarati apoi putina faina intr-o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati in acesta compozitia obtinuta.
  • Dati forma in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce scoateti guguluful cu caise din cuptor,se lasa sa se raceasca cca. 5-10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar, se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra se se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.