Prajitura rasturnata cu caise

1 Shares

Prajitura rasturnata cu caise este un desert  rapid, foarte savuros. Blatul de cacao cu aroma usoara de lamaie se combina perfect cu caisele dulci, alcatuind o prajitura excelenta pentru ceaiul/cafeaua de dupa-amiaza.

Ingrediente Prajitura rasturnata cu caise:

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • 200 g iaurt natural
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf  cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 8 jumatati de caise din compot scurse de suc

Preparare Prajitura rasturnata cu caise:

  • Intr-un castron mixati oul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati uleiul, iaurtul, sucul de lamaie, mixati pana la omogenizare.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 22 cm.
  • Aranjati uniform pe fundul tavii jumatatile de caise cu mijlocul in sus.
  • Peste acestea turnati compozitia cu cacao obtinuta anterior.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura rasturnata cu caise sa se raceasca complet, apoi rasturnati-o cu grija  pe un platou, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.