Prajitura rasturnata cu caise
Prajitura rasturnata cu caise este un desert rapid, foarte savuros. Blatul de cacao cu aroma usoara de lamaie se combina perfect cu caisele dulci, alcatuind o prajitura excelenta pentru ceaiul/cafeaua de dupa-amiaza.
Ingrediente Prajitura rasturnata cu caise:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 1 ou mare
- 200 g iaurt natural
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cu varf cacao
- 1/2 cana ulei
- 8 jumatati de caise din compot scurse de suc
Preparare Prajitura rasturnata cu caise:
- Intr-un castron mixati oul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati uleiul, iaurtul, sucul de lamaie, mixati pana la omogenizare.
- In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
- Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 22 cm.
- Aranjati uniform pe fundul tavii jumatatile de caise cu mijlocul in sus.
- Peste acestea turnati compozitia cu cacao obtinuta anterior.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura rasturnata cu caise sa se raceasca complet, apoi rasturnati-o cu grija pe un platou, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii.