Prajitura frageda cu prune si ciocolata

Prajitura frageda cu prune si ciocolata este un desert delicat, usor de preparat. Blatul umed cu fructe zemoase impreuna cu  ciocolata, alcatuiesc o prajitura excelenta ce merita incercata. Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si ciocolata:

  • 2 1/2 cani faina
  • 6 prune mari taiate in bucati
  • 100 g ciocolata taiata marunt
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua mari
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 300 g iaurt natural
  • ¾ cana zahar

Preparare Prajitura frageda cu prune si ciocolata:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul si laptele, amestecati usor.
  • Adaugati faina cernuta + praful de copt, alternativ cu iaurtul, in 2-3 reprize fiecare; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final adaugati ciocolata tocata marunt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform bucatile de prune.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificsti cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu prune si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.