Prajitura frageda cu prune si ciocolata
Prajitura frageda cu prune si ciocolata este un desert delicat, usor de preparat. Blatul umed cu fructe zemoase impreuna cu ciocolata, alcatuiesc o prajitura excelenta ce merita incercata. Cana folosita = 250 ml.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune si ciocolata:
- 2 1/2 cani faina
- 6 prune mari taiate in bucati
- 100 g ciocolata taiata marunt
- 2 lingurite praf de copt
- 2 oua mari
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 300 g iaurt natural
- ¾ cana zahar
Preparare Prajitura frageda cu prune si ciocolata:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul si laptele, amestecati usor.
- Adaugati faina cernuta + praful de copt, alternativ cu iaurtul, in 2-3 reprize fiecare; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- In final adaugati ciocolata tocata marunt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform bucatile de prune.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificsti cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
Excelenta ! Foarte aromata si cu gust intens de ciocolata ; s-a mancat imediat, in weekend mai fac o tava
Ma bucur ca v-a placut, Marilena
Foarte buna, am facut-o cu visine
Ok, merge bine si cu alte fructe !