Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

20 Shares

Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba este un desert usor de preparat, aromat, foarte savuros.

Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

Ingrediente Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba:

  • 200 g piscoturi
  • 200 ml cafea tare
  • 50 ml Amaretto
  • 3 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 300 g capsuni taiate pe jumatate
  • 50 g ciocolata alba

Preparare Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba:

  • Intr-un bol se amesteca cafeaua cu lichiorul.
  • Galbenusurile se bat cu zaharul pe bain-marie pana cand zaharul se topeste.
  • Crema obtinuta se lasa sa se raceasca complet.
  • Incorporati mascarpone in crema de galbenusuri racita.

Asamblare Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba:

  • Jumatate din piscoturi se trec rapid prin amestecul de cafea+lichior.
  • Se asaza pe fundul unui vas ceramic adanc.
  • Peste acestea se intinde 1/2 din crema de galbenusuri si mascarpone.
  • Deasupra cremei se asaza 1/2 din capsunile taiaie, iar peste ele se rade 1/2 din ciocolata alba.
  • Se repeta inca o data straturile (piscoturi inmuiate in cafea+lichior, crema galbenusuri+mascarpone, capsuni taiate, ciocolata alba rasa).
  • Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si dati prajitura la frigider minim 6 ore inainte de a o servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.