Prajitura frageda cu ciocolata si glazura
Prajitura frageda cu ciocolata si glazura este un desert simplu, foarte gustos. Blatul umed si pufos se combina foarte bine cu glazura de ciocolata. Se poate servi alaturi de cafea/ciocolata calda/ceai/limonada, sau langa fructe.
Ingrediente Prajitura frageda cu ciocolata si glazura:
Blat:
- 2 oua mari
- 120 g unt moale
- 1 1/2 cana zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 110 g ciocolata dark
- 260 g faina
- 35 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1 1/2 cana lapte
Glazura:
- 150 g ciocolata dark
- 8 linguri smantana pentru frisca
Preparare Prajitura frageda cu ciocolata si glazura:
Blat:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie; se lasa sa se raceasca.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi incorporati esenta de vanilie.
- Turnati ciocolata topita si racita, amestecati usor cu o spatula.
- Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga alternativ cu laptele, in 2-3 reprize, in castronul cu restul ingredientelor.
- Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtonut se lasa sa se raceasca in tava, se toarna apoi glazura.
Glazura de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand se infierbanta (nu trebuie sa fiarba !), se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele; se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se intinde uniform peste blatul din tava.
Please follow and like us: