Prajitura cu mere din aluat de branza de vaci

4 Shares

Prajitura  cu mere din  aluat de branza de vaci este un desert aromat foarte fraged. Branza de vaci impreuna cu merele se combina perfect in aceasta ptrajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura  cu mere din  aluat de branza de vaci:

Aluat:

  • 300 g faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g branza de vaci grasa

Umplutura de mere:

  • 1.5 kg mere
  • Sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita scortisoara/cardamon/ghimbir

Preparare Prajitura  cu mere din  aluat de branza de vaci:

Aluat:

  • Combinati ingredientele uscate (faina, amidon, zahar, praf de copt).
  • Adaugati untul rece taiat in bucatele, framantati cu ajutorul mainilor, apoi incorporati branza de vaci.
  • In final se adauga ouale, se framanta pana la omogenizare, se obtine un aluat fraged pe care-l puneti la frigider intr-o folie de plastic cca. 30-40 minute, pana se raceste.

Intre timp se prepara merele:

  • Se spala, se curata de coaja, se taie in felii  subtiri.
  • Feliile se stropesc apoi cu sucul de lamaie si se presara peste acestea condimentele si coaja de lamaie.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Intindeti 1/2 din aluatul cu branza ce a stat la frigider in tava pregatita (aluatul este destul de moale si lipicios, asa ca recomandarea este sa rupeti bucati din acesta, sa le intindeti usor cu sucitorul, apoi sa le asezati si lipiti una langa alta in tava, aluatul se va uniformiza in timpul coacerii).
  • Peste acesta se intind uniform feliile de mere pregatite anterior.
  • Deasupra intindeti restul de aluat cu recomandarile de mai sus.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Prajitura  cu mere din  aluat de branza de vaci se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poata taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.