Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Prajitura cu branza de vaci si capsuni are toate calitatile unui desert fabulos: foi fragede, fructe delicioase, umplutura de branza foarte fina.
Ingrediente Prajitura cu branza de vaci si capsuni:
Aluat:
- 500 grame faina
- 200 grame zahar pudra
- 250 grame unt
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura smantana
- 15-25 grame unt rece taiat in feliute subtiri (pentru a unge usor foaia de aluat)
- 1-2 linguri gris (se presara deasupra primei foi de aluat)
Umplutura:
- 500 grame capsuni
- 1 kg branza de vaci
- 150 grame zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri gris
Preparare Prajitura cu branza de vaci si capsuni:
- Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de cuptor de 24×36 cm.
- Curatati si spalati capsunile.
- Taiati capsunile pe jumatate si lasati-le sa se scurga de sucul format.
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Aluatul:
- Mixati, apoi framantati toate ingredientele de aluat intr-un castron pana obtineti o compozitie de coca omogena.
- Impartiti aluatul in doua parti egale.
- Intindeti prima foaie de aluat de dimensiunea tavii de copt.
- Intindeti cele 25 grame de unt in strat subtire pe toata suprafata foii de copt puse in tava.
- Deasupra untului presarati uniform cele 1-2 linguri de gris.
- Asezati jumatatile de capsuni una langa alta pe toata suprafata primei foi de aluat.
Umplutura de branza:
- Mixati branza de vaci impreuna cu zaharul pudra, esenta de vanilie si cele 3 linguri de gris, pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati crema astfel obtinuta peste capsunile asezate in tava de copt, nivelati cu ajutorul unui cutit.
- Deasupra asezati cealalta foaie de aluat intinsa pe dimensiunile tavii de copt.
- Dati prajitura in cuptorul incins timp de 40-50 minute sau pana cand se rumeneste.
- Lasati Prajitura cu branza de vaci si capsuni sa se raceasca complet, decorati-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us: