Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci

Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci este un desert aromat foarte gustos, ce se prepara foarte usor. Blatul fraged impreuna cu compozitia de branza alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:

Blat de cacao:

  • 200 g unt topit
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2 linguri cacao de calitate
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1 cana apa minerala

Umplutura de branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g unt topit
  • 100 g stafide

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:

Blat de cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati untul topit si racit, apa minerala, iar in final  incorporati faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  • Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava la cuptor cca. 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.

Intre timp se prepara umplutura cu branza de vaci:

  • Mixati branza de vaci cu zaharul, ouale, untul topit si racit, praful de la budinca de vanilie.
  • In final se incorporeaza stafidele.
  • Scoateti blatul de cacao partial copt, intindeti compozitia de branza peste acesta in mod uniform, apoi turnati restul din compozitia de blat ramasa.
  • Se da tava din nou la cuptor pentru inca 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu blat de  cacao si branza de vaci se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.