Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci

Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci este un desert aromat foarte gustos, ce se prepara foarte usor. Blatul fraged impreuna cu compozitia de branza alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci 1

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de branza de vaci:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • Coaja rasa de la lamaie
  • 2 oua
  • 40 g gris

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Se adauga apoi galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, iar in final faina cernuta amesteca in prealabil cu praful de copt si cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati jumatate din aluatul obtinut in tava si dati-o in cuptorul incins la 175 grade celsius cca. 7-10 minute sau pana cand se intareste putin.
  • Intre timp preparati umplutura de branza:
  • Mixati branza de vaci cu coaja de lamaie, grisul, stafidele si galbenusurile.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
  • Se adauga zaharul+zaharul vanilat, se mixeaza pana obtineti o bezea tare.
  • Bezeaua se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de branza-galbenusuri-gris-stafide.
  • Scoateti tava cu aluatul usor copt din cuptor si intindeti peste acesta umplutura de branza, nivelati.
  • Deasupra se toarna cealalta jumatate de aluat.
  • Se introduce tava din nou in cuptor pentru inca 30-35 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Se lasa Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci sa se raceasca complet, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.