Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci
Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci este un desert aromat foarte gustos, ce se prepara foarte usor. Blatul fraged impreuna cu compozitia de branza alcatuiesc o prajitura savuroasa.
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:
Blat de cacao:
- 200 g unt topit
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 2 linguri cacao de calitate
- 1 plic praf de copt
- 5 oua
- 1 cana apa minerala
Umplutura de branza:
- 1 kg branza de vaci
- 200 g zahar
- 4 oua
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 g unt topit
- 100 g stafide
Decor:
- Zahar pudra
Preparare Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci:
Blat de cacao:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati untul topit si racit, apa minerala, iar in final incorporati faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
- Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava la cuptor cca. 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
Intre timp se prepara umplutura cu branza de vaci:
- Mixati branza de vaci cu zaharul, ouale, untul topit si racit, praful de la budinca de vanilie.
- In final se incorporeaza stafidele.
- Scoateti blatul de cacao partial copt, intindeti compozitia de branza peste acesta in mod uniform, apoi turnati restul din compozitia de blat ramasa.
- Se da tava din nou la cuptor pentru inca 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu blat de cacao si branza de vaci se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
PACAT CA NUPUTEM PRINTA RETETELE.
Ctrl+P