Prajitura cu prune si lapte condensat

1 Shares

Prajitura cu prune si lapte condensat este un desert delicios ce poate fi consumat langa o cana de cafea/ciocolata calda sau chiar ceai. Aluatul simplu cu lapte condensat se potriveste cu fructele  acrisoare.

Ingrediente Prajitura cu prune si lapte condensat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte condensat (din cutie metalica de 397 g)
  • 1 1/3 cana faina
  • 200 g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10 – 12 prune acrisoare

Preparare Prajitura cu prune si lapte condensat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixati usor dupa fiecare adaugare.
  • Turnati laptele condensat, mixati usor.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se aseaza uniform in compozitia din tava cu mijlocul in sus, impingandu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor, Prajitura cu prune si lapte condensat se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.