Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos

Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos este un desert exceptional. Blatul umed combinat cu crema fina si topping-ul de cocos alcatuiesc o prajitura foarte savuroasa.

Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos

Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos:

Blat cacao:

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 400 ml iaurt
  • 3 oua
  • 50 g cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema de frisca si branza:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 500 g branza crema
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite gelatina
  • 75 ml apa

Topping de cocos:

  • 350 ml lapte
  • 200 g fulgi de cocos
  • 125 g unt gras moale
  • 3 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos:

Blat de cacao:

  • Intr-un castron se cerne faina, zaharul pudra, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Se amesteca ingredientele apoi se adauga ouale, iaurtul si uleiul.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, apoi compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de frisca si branza:

  • Gelatina se inmoaie in apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza crema, apoi gelatina dizolvata dupa ce s-a racit usor.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, crema obtinuta se lasa la frigider 15-20 minute sau pana cand gelatina incepe sa se inchege usor.

Topping de cocos:

  • Puneti laptele intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Se adauga fulgii de cocos, se lasa sa fiarba pana cand laptele este absorbit complet de fulgii de cocos, apoi se ia craticioara de pe foc.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana la omogenizare, apoi incorporati compozitia de fulgi de cocos racita.

Asamblare Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde crema de frisca si branza (dupa ce gelatina s-a inchegat usor).
  • Se asaza cel de-al doilea blat de cacao.
  • Deasupra se intinde compozitia de cocos.
  • Dati Prajitura cu blat cacao crema frisca si topping de cocos la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.