Negresa cu caise

Negresa cu caise este un desert aromat excelent. Ciocolata se combina perfect cu fructele parfumate, rezultand o prajitura foarte savuroasa, usor de facut.

Negresa cu caise

Ingrediente Negresa cu caise:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 8 linguri smantana grasime 18%
  • Un praf de sare
  • 10 caise

Preparare Negresa cu caise:

  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele pe bain-marie.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul.
  • Adaugati ciocolata topita, apoi faina in 2-3 reprize, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza smantana si un praf de sare.
  • Se toarna compozitia intr-o tava de copt de 23×23 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup pe jumatate, scotandu-se samburii.
  • Deasupra compozitiei din tava se aranjeaza uniform jumatatile de caise puse cu partea interioara in sus.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Dupa ce se raceste complet Negresa cu caise se decoreaza cu zahar pudra, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.