Negresa cu caise
Negresa cu caise este un desert aromat excelent. Ciocolata se combina perfect cu fructele parfumate, rezultand o prajitura foarte savuroasa, usor de facut.

Ingrediente Negresa cu caise:
- 100 g ciocolata neagra
- 120 g unt
- 2 oua
- 100 g zahar
- 80 g faina
- 8 linguri smantana grasime 18%
- Un praf de sare
- 10 caise
Preparare Negresa cu caise:
- Untul se topeste impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele pe bain-marie.
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul.
- Adaugati ciocolata topita, apoi faina in 2-3 reprize, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza smantana si un praf de sare.
- Se toarna compozitia intr-o tava de copt de 23×23 cm in care ati pus hartie de copt.
- Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup pe jumatate, scotandu-se samburii.
- Deasupra compozitiei din tava se aranjeaza uniform jumatatile de caise puse cu partea interioara in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute.
- Dupa ce se raceste complet Negresa cu caise se decoreaza cu zahar pudra, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: