Negresa cu nuci si stafide
Negresa cu nuci si stafide este un desert savuros, usor de preparat. Decorul cu frisca si ciocolata rasa ii confera in plus un gust deosebit acestei prajituri excelente.
Ingrediente Negresa cu nuci si stafide:
- 4 oua
- 200 g unt moale
- 100 ml lapte
- 250 g zahar
- 50 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 200 g faina
- 100 g nuca taiata marunt/macinata
- 30 g stafide
Decor:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- Ciocolata rasa
Preparare Negresa cu nuci si stafide:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si devin spumoase (cca. 5-6 minute).
- Adaugati untul moale, mixati pana la omogenizare.
- Se incorporeaza laptele, apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
- In final se adauga nucile taiate marunt/macinate si stafidele.
- Se amesteca compozitia pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
- Negresa cu nuci si stafide se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
- Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra pana devine frisca.
- Negresa cu nuci si stafide se decoreaza apoi cu frisca si ciocolata rasa.
Please follow and like us: