Tort cu ciocolata nuci si merisoare

0 Shares

Un desert rapid, usor de preparat este deliciosul Tort cu ciocolata nuci si merisoare. Blatul de bezea de ciocolata combinat cu nuci, stafide si merisoare are un gust deosebit si se combina foarte bine cu crema lejera de cacao si frisca.

Ingrediente Tort cu ciocolata nuci si merisoare:

Blat:

  • 6 albusuri
  • 125 g zahar
  • 125 g nuci macinate
  • 50 g merisoare confiate
  • 50 g stafide
  • 100 g ciocolata neagra

Crema:

  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 250 ml smantana pentru frisca rece
  • 4 linguri zahar pudra

Decor:

  • 50 g ciocolata rasa

Preparare Tort cu ciocolata nuci si merisoare:

Blat:

  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga ciocolata rasa sau taiata marunt cu un cutit, apoi nucile macinate, merisoarele, stafidele.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • Intr-o cana amestecati apa fierbinte cu cacaua pana cand obtineti o compozitie omogena fara cocoloase; se lasa sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga apoi cacaua dizolvata in apa, dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Intindeti crema obtinuta peste blatul cu ciocolata si nuci racit.
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.