Negresa cu nuci Nutella si capsuni

Negresa cu nuci Nutella si capsuni este un adevarat rasfat culinar. Blatul pufos combinat cu glazura cremoasa si delicatele capsuni, alcatuiesc un desert minunat.

Negresa cu nuci Nutella si capsuni

Ingrediente Negresa cu nuci Nutella si capsuni:

Negresa:

  • 120 g unt moale
  • 150 g Nutella
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3/4 cana faina (cana 250 ml)
  • 4 linguri lapte
  • 1 mana nuci taiate

Glazura de Nutella:

  • 250 g branza mascarpone
  • 120 g Nutella

Decor:

  • 250 g capsuni

Preparare Negresa cu nuci Nutella si capsuni:

Negresa:

  • Mixati untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar.
  • Adaugati treptat Nutella si cate un galbenus, pana la epuizarea acestora.
  • Incorporati apoi faina cernuta, nucile, cacaua, praful de copt si laptele.
  • Amestecati ingredientele pana la omogenizare.
  • Separat, intr-un alt castron, mixati albusurile pana devin o spuma tare.
  • Adaugati apoi restul de zahar, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Bezeaua se incorporeaza treptat cu ajutorul unei spatule, in compozitia cu Nutella obtinuta anterior.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava si dati-o in cuptorul preinclazit la 170 grade celsius cca. 45 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Glazura cu mascarpone:

  • Branza mascarpone se mixeaza cu Nutella pana la omogenizare, apoi se intinde uniform peste blatul de negresa, dupa ce acesta s-a racit complet.
  • Deasupra decorati cu jumatati de capsuni, dupa ce le spalati si apoi le uscati cu un prosop de hartie.
  • Pastrati Negresa cu nuci Nutella si capsuni la rece.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.