Prajitura magica cu ciocolata

4 Shares

Prajitura magica cu ciocolata este desertul fin, elegant, ideal de preparat atunci cand aveti musafiri. Iubitorii de ciocolata o vor indragi de la prima inghititura, pentru ca este un adevarat rasfat culinar.

Ingrediente Prajitura magica cu ciocolata:

  • 800 ml lapte
  • 10 oua
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 linguri esenta de cafea/rom

Preparare Prajitura magica cu ciocolata:

  • Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic, sa se topeasca.
  • Dupa ce ingredientele s-au topit si omogenizat se ia vasul de pe foc, si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Mixati galbenusurile cu zaharul intr-un castron,  pana cand obtineti o compozitie cremoasa.
  • Turnati apoi peste acestea,  ciocolata+untul topite  anterior si esenta de cafea/rom.
  • Turnati laptele, mixati pana la  omogenizare.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin bezea tare.
  • Adaugati faina amestecata cu cacaua, iar in final incorporati bezeaua obtinuta.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati compozitia obtinuta, nivelati.
  • Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40 minute.
  • Lasati Prajitura magica cu ciocolata sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati si decorati-o cu zahar pudra si/sau fructe.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.