Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura

252 Shares

Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura este un adevarat rasfat culinar ! foile fragede impreuna cu crema delicioasa de ciocolata, alcatuiesc un desert aromat foarte indragit !

Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura

Ingrediente Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura:

Foi:

  • 600 grame faina
  • 125 grame unt topit racit
  • 125 grame smantana
  • 75 grame zahar
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita amoniu
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 800 ml lapte
  • 200 grame zahar
  • 4 oua
  • 7 linguri amidon
  • 250 grame unt
  • 250 grame ciocolata neagra
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura:

  • 150 grame ciocolata neagra
  • 75 grame ciocolata cu lapte
  • 75 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura:

Foi:

  • Untul topit si racit se mixeaza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si smantana, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati praful de copt si amoniul stins cu sucul de lamaie, apoi incorporati faina treptat.
  • Aluatul se va framanta pana cand va deveni nelipicios si de consistenta moale.
  • Impartiti aluatul in 5 parti egale.
  • Foile se vor intinde si se vor coace pe rand, la 180 grade celsius, pe fundul unei tavi de copt de 23×33 cm, unsa cu putin ulei.
  • Fiecare foaie se va coace in jur de 10-12 minute sau pana se rumeneste usor.
  • Foile trebuie sa se raceasca complet inainte de a le umple cu crema de ciocolata.

Crema de ciocolata:

  • Intr-o craticioara puneti laptele impreuna cu zaharul la foc mediu.
  • Intr-un castron amestecati ouale cu amidonul.
  • Dupa ce laptele s-a incalzit se ia din acesta 4-5 linguri si se adauga peste ouale mixate cu amidonul; se mixeaza pana cand se obtine o compozitie omogena, apoi se toarna peste laptele din cratita de pe foc.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Luati apoi crema de pe foc si adaugati in aceasta ciocolata rupta in bucatele; mixati pana cand ciocolata se topeste.
  • Se adauga si untul taiat cubulete, apoi se incorporeaza esenta de rom.

Asamblare Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura:

  • Se ia cate o foaie, dupa ce s-a racit complet, si se unge cu 1/4 din crema.
  • Repetati pana cand se termina foile si crema; ultima foaie nu are crema, se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Topiti ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu smantana pentru frisca pe bain-marie.
  • Luati amestecul topit si omogenizat de pe foc si intindeti-l uniform peste ultima foaie a prajiturii.
  • Lasati prajitura la frigider cel putin 8 ore pentru a se inmuia foile.
  • Prajitura cu foi crema ciocolata si glazura se taie apoi in bucati, si se va pastra tot la frigider pe parcusul consumarii acesteia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.