Ciocolata de casa cu lapte de cocos si alune

107 Shares

Un desert rapid, aromat, foarte delicios il obtineti preparand Ciocolata de casa cu lapte de cocos si alune. Laptele si uleiul de cocos il confera o savoare aparte si o consistenta perfecta.

ciocolata-de-casa-cu-lapte-de-cocos-si-alune

Ingrediente Ciocolata de casa cu lapte de cocos si alune:

  • 300 grame ciocolata dark (contine minim 70% cacao)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 5 linguri sirop de agave
  • 3 linguri ulei de cocos (trebuie sa fie in stare lichida)
  • 2 lingurite esenta de rom, vanilie sau migdale
  • Alune taiate in bucatele

Preparare Ciocolata de casa cu lapte de cocos si alune:

  • Rupeti ciocolata in bucatele, apoi puneti-o pe bain-marie sa se topeasca.
  • Adaugati laptele de cocos, siropul de agave si uleiul de cocos.
  • Mixati ingredientele pana cand se omogenizeaza si se topesc (nu trebuie sa fiarba).
  • Luati compozitia de pe foc si incorporati esenta de rom/vanilie/migdale.
  • Puneti o hartie de copt intr-o forma inalta de cca. 10×20 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta pe foc.
  • Adaugati alunele taiate bucatele, nivelati.
  • Dati tava la congelator timp de o ora, apoi se taie in bucati si se lasa in frigider.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.