Prajitura magica cu zmeura
Prajitura magica cu zmeura este un desert exceptional cu aroma deosebita.

Ingrediente Prajitura magica cu zmeura:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 140 g zahar
- 125 g unt topit si racit
- 115 g faina
- 150 g zmeura
Preparare Prajitura magica cu zmeura:
- Se incalzeste laptele 2-3 minute cu miezul de la pastaia de vanilie (semintele) intr-o craticioara la foc mediu.
- Se inchide apoi focul si se asteapta cca. 15-20 minute ca vanilia sa se infuzeze.
- Intr-un castron mixati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema alba.
- Se adauga untul topit si racit, apoi se incorporeaza faina.
- Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati laptele si vanilia infuzata usor in 2-3 reprize in compozitie.
- Intr-un alt castron mixati albusurile cu un praf de sare pana devin bezea tare.
- Bezeaua se incorporeaza apoi cu ajutorului unei spatule in castronul cu restul ingredientelor, amestecand usor cu miscari de sus in jos (nu trebuie amestecat mult !).
- Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 24×24 cm.
- Asezati zmeura uniform pe fundul tavii.
- Turnati peste aceasta compozitia obtinuta anterior (este usor lichida).
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 50 minute.
- Prajitura magica cu zmeura se lasa sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, se da la frigider minim 3-4 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us: