Prajitura cu cacao si crema de cocos

2 Shares

Prajitura cu cacao si crema de cocos este un desert aromat, usor de preparat. Blatul fraged se combina perfect cu umplutura cremoasa de cocos, alcatuind un desert exceptional. Cana folosita = 250 ml.

Prajitura cu cacao si crema de cocos

Ingrediente Prajitura cu cacao si crema de cocos:

Blat cacao:

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de cocos:

  • 4 linguri gris
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 cani lapte
  • 3/4 cana zahar

Preparare Prajitura cu cacao si crema de cocos:

Blat cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul (cca. 5-7 minute).
  • Adaugati uleiul, mixati, apoi incorporati faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
  • Turnati 1/2 din compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10 minute.
  • Intre timp pregatiti crema de cocos:
  • Puneti toate ingredientele intr-o craticioara antiaderenta la foc mic si amestecati continuu.
  • Compozitia se lasa sa fiarba cca. 5 minute sau pana cand se ingroasa.
  • Turnati uniform crema de cocos obtinuta peste blatul de cacao partial copt.
  • Peste crema de cocos se toarna restul compozitiei de blat.
  • Se da tava din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura cu cacao si crema de cocos se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita pe bain-marie, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.