Prajitura cu cocos si blat de cacao

215 Shares

Un desert excelent de weekend este delicioasa prajitura cu cocos si blat de cacao. Se prepara usor, iar combinatia cocos-cacao face din aceasta un desert foarte savuros.

Prajitura-cu-cocos-si-blat-de-cacao

Ingrediente Prajitura cu cocos si blat de cacao:

Pentru blat:

  • 3/4 cana faina
  • 1/3 cana zahar brun
  • 1/4 cana praf de cacao
  • 100 grame de unt tinut la rece taiat cubulete

Pentru topping:

  • 2 oua mari
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana faina
  • 1 1/2 cana fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu cocos si blat de cacao:

Blat:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Ungeti cu putin unt o tava de copt.
  • Intr-un castron amestecati faina impreuna cu zaharul si praful de cacao.
  • Adaugati bucatelele de unt si amestecati cu mixerul pana cand obtineti o compozitie omogena, usor sfaramicioasa.
  • Asezati acest aluat in tava de copt unsa cu unt, 20×20 cm, si dati-o in cuptorul incins timp de 10 minute.
  • Lasati-o apoi sa se racesca putin.

Topping:

  • Puneti ouale intr-un castron si mixati-le bine.
  • Adaugati zaharul si esenta de vanilie, amestecati, apoi incorporati 1 cana fulgi de cocos; mixati usor ingredientele.
  • Turnati topping-ul obtinut peste blatul partial copt, si intindeti-l in mod uniform pe toata suprafata acestuia.
  • Presarati restul de flugi de cocos (1/2 cana) deasupra toppingului.
  • Dati prajitura cu cocos si blat de cacao in cuptorul incins timp de 35-40 de minute sau pana cand fulgii de cocos sunt rumeniti.
  • Lasati-o sa se raceasca inainte de a o taia in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.