Prajitura cu cocos si visine
Prajitura cu cocos si visine este un desert aromat, pufos, foarte gustos. Fulgii de cocos se combina perfect cu fructele acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta pentru orice ocazie. Puteti folosi si visine fara samburi proaspete sau din compot, pe care trebuie sa le scurgeti bine de suc inainte de a le folosi la prajitura.
Ingrediente Prajitura cu cocos si visine:
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 250—300 g visine congelate
Decor:
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos/zahar pudra
Preparare Prajitura cu cocos si visine:
- Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se cerne peste ingredientele amestecate anterior.
- In final se incorporeaza fulgii de cocos.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
- Turnati compozitia obtinuta anterior.
- Visinele congelate se sterg usor cu un prosop de hartie pentru a lua eventuata gheata de pe ele, apoi se asaza uniform in compozitia pusa in tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 de minute sau pana cand prajitura se rumeneste.
- Se scoate tava din cuptor si se decoreaza prajitura cu cele 2 linguri fulgi de cocos sau cu zahar pudra.
- Prajitura cu cocos si visine se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: