Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine este un desert aromat, pufos, foarte gustos. Fulgii de cocos se combina perfect cu fructele acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta pentru orice ocazie. Puteti folosi si visine fara samburi proaspete sau din compot, pe care trebuie sa le scurgeti bine de suc inainte de a le folosi la prajitura.

Prajitura cu cocos si visine

Ingrediente Prajitura cu cocos si visine:

  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250—300 g visine congelate

Decor:

  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos/zahar pudra

Preparare Prajitura cu cocos si visine:

  • Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se cerne peste ingredientele amestecate anterior.
  • In final se incorporeaza fulgii de cocos.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta anterior.
  • Visinele congelate se sterg usor cu un prosop de hartie pentru a lua eventuata gheata de pe ele, apoi se asaza uniform in compozitia pusa in tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 de minute sau pana cand prajitura se rumeneste.
  • Se scoate tava din cuptor si se decoreaza prajitura cu cele 2 linguri fulgi de cocos sau cu zahar pudra.
  • Prajitura cu cocos si visine se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.