Prajitura frageda cu gem si cocos
Un desert rapid de vara este delicioasa Prajitura frageda cu gem si cocos. Blatul pufos combinat cu gemul de visine/caise, garnisit cu fulgi de cocos, creeaza o prajitura fabuloasa.
Ingrediente Prajitura frageda cu gem si cocos:
- 5 oua
- 1 1/2 cana faina
- 3/4 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite praf de copt
- 3/4 borcan gem/jeleu de visine
- 3/4 borcan gem/jeleu de caise
- Fulgi de cocos pentru ornat
Preparare Prajitura frageda cu gem si cocos:
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Separat, intr-un alt castron, mixati faina cu praful de copt, apoi incorporati treptat mixul de faina peste compozitia de oua si zahar obtinuta anterior.
- Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm si turnati in aceasta aluatul prajiturii.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua partie egale pe latime.
Asamblare Prajitura frageda cu gem si cocos:
- Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Ungeti-l cu gemul de visine pe intreaga suprafata.
- Peste gemul de visine asezati cel de-al doilea blat.
- Ungeti-l cu gemul de caise.
- Deasupra presarati fulgii de cocos.
- Lasati prajitura la frigider cel putin o ora pentru a se inmuia, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us: