Prajitura frageda cu gem si cocos

Un desert rapid de vara este delicioasa Prajitura frageda cu gem si cocos. Blatul pufos combinat cu gemul de visine/caise, garnisit cu fulgi de cocos, creeaza o prajitura fabuloasa.

Prajitura frageda cu gem si cocos

Ingrediente Prajitura frageda cu gem si cocos:

  • 5 oua
  • 1 1/2 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3/4 borcan gem/jeleu de visine
  • 3/4 borcan gem/jeleu de caise
  • Fulgi de cocos pentru ornat

Preparare Prajitura frageda cu gem si cocos:

  • Intr-un castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Separat, intr-un alt castron, mixati faina cu praful de copt, apoi incorporati treptat mixul de faina peste compozitia de oua si zahar obtinuta anterior.
  • Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm si turnati in aceasta aluatul prajiturii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua partie egale pe latime.

Asamblare Prajitura frageda cu gem si cocos:

  • Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu gemul de visine pe intreaga suprafata.
  • Peste gemul de visine asezati cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu gemul de caise.
  • Deasupra presarati fulgii de cocos.
  • Lasati prajitura la frigider cel putin o ora pentru a se inmuia, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.