Prajitura cu cocos si ricotta
Prajitura cu cocos si ricotta este un desert fraged, aromat, foarte savuros. Puteti folosi alte fructe in locul afinelor (zmeura, coacaze, capsuni).
Ingrediente Prajitura cu cocos si ricotta:
Blat cu cocos:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 150 g fulgi de cocos
- 150 ml lapte
- 75 ml ulei
- 1 plic praf de copt
Crema cu ricotta si cocos:
- 500 g ricotta
- 3 linguri zahar pudra
- 50 g fulgi cocos
Alte ingrediente:
- Afine proaspete sau congelate
- Fulgi de cocos – decor
Preparare Prajitura cu cocos si ricotta:
Blat cu cocos:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Se incorporeaza uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
- Se adauga fulgii de cocos, iar in final se toarna laptele, se mixeaza pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce s-a copt blatul cu cocos se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate usor din aceasta si se taie in doua, obtinandu-se astfel doua foi de blat.
Crema cu ricotta si cocos:
- Mixati branza ricotta cu zaharul pudra si fulgii de cocos cateva secunde pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu cocos si ricotta:
- Pe una din foile de blat obtinute intindeti 3/4 din crema cu ricotta si cocos obtinuta anterior, pe care o amestecati in prealabil cu cateva afine.
- Asezati cea de-a doua foaie de blat.
- Intindeti restul de crema cu ricotta si cocos.
- Peste aceasta presarati fulgi de cocos si decorati cu afine.
- Dati Prajitura cu cocos si ricotta la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us:
Foarte buna, s-a mancat imediat !
Super, Monica !