Prajitura cu branza gem si cocos
Prajitura cu branza gem si cocos este un adevarat deliciu ! Blatul fraged tip pandispan impreuna cu crema de branza si frisca, gemul de piersici si topping-ul de cocos, alcatuiesc un desert savuros.
Ingrediente Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos:
Blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 8 linguri ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
Crema de branza si frisca:
- 250 g branza crema
- 500 ml smantana pentru frisca
- 15 g gelatina
- 4 linguri zahar pudra
- 1 borcan gem de piersici
Topping:
- 70 g unt
- 3 linguri zahar
- 100 g fulgi de cocos
Preparare Prajitura cu branza gem si cocos:
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, amestecand usor pana la omogenizare.
- Adaugati uleiul, mixati, apoi incorporati faina cernuta combinata cu praful de copt, amestecand usor (cu miscari usoare de jos in sus) cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
Crema de branza si frisca:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 100 ml apa rece.
- Crema de branza se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra pana la omogenizare.
- Intr-un alt castron se mixeaza smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se incorporeaza jumatate in crema de branza, jumatate in frisca obtinuta.
- Se amesteca energic pentru a incorpora gelatina (in ambele compozitii), apoi adaugam frisca peste crema de branza, amestecam pana omogenizare, dam castronul cu crema cca. 15-20 minute la frigider, pana cand gelatina incepe sa se intareasca usor.
Asamblare Prajitura cu branza gem si cocos:
- Blaturile racite se insiropeaza cu suc de piersici sau cu un sirop obtinut din zahar, apa, suc de lamaie.
- Intindem crema obtinuta (dupa ce a stat la frigider) peste unul din blaturile insiropate.
- Asezam deasupra cel de-al doilea blat insiropat, il ungem apoi cu gemul de pierisici.
Topping:
- Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta la foc mic impreuna cu zaharul.
- Cand acesta s-a topit se adauga fulgii de cocos, se amesteca continuu pana cand acestia capata o culoare aurie.
- Compozitia obtinuta se intinde uniform peste gemul de piersici.
- Dati Prajitura cu branza gem si cocos la frigider minim 5-6 ore apoi o puteti taia in bucati.
Please follow and like us:
Foarte buna prajitura ! š Mersi inca o data pentru retete š
Multumesc, Mirela ! š