Prajitura cu branza gem si cocos

8 Shares

Prajitura cu branza gem si cocos este un adevarat deliciu ! Blatul fraged tip pandispan impreuna cu crema de branza si frisca, gemul de piersici si topping-ul de cocos, alcatuiesc un desert savuros.

Ingrediente Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos:

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de branza si frisca:

  • 250 g branza crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 15 g gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 borcan gem de piersici

Topping:

  • 70 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu branza gem si cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, amestecand usor pana la omogenizare.
  • Adaugati uleiul, mixati, apoi incorporati faina cernuta combinata cu praful de copt, amestecand usor (cu miscari usoare de jos in sus) cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de branza si frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 100 ml apa rece.
  • Crema de branza se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se incorporeaza jumatate in crema de branza, jumatate in frisca obtinuta.
  • Se amesteca energic pentru a incorpora gelatina (in ambele compozitii), apoi adaugam frisca peste crema de branza, amestecam pana omogenizare, dam castronul cu crema cca. 15-20 minute la frigider, pana cand gelatina incepe sa se intareasca usor.

Asamblare Prajitura cu branza gem si cocos:

  • Blaturile racite se insiropeaza cu suc de piersici sau cu un sirop obtinut din zahar, apa, suc de lamaie.
  • Intindem crema obtinuta (dupa ce a stat la frigider) peste unul din blaturile insiropate.
  • Asezam deasupra cel de-al doilea blat insiropat, il ungem apoi cu gemul de pierisici.

Topping:

  • Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta s-a topit se adauga fulgii de cocos, se amesteca continuu pana cand acestia capata o culoare aurie.
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste gemul de piersici.
  • Dati Prajitura cu branza gem si cocos la frigider minim 5-6 ore apoi o puteti taia in bucati.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.