Bomboane cu branza cocos si ciocolata
Savuroasele Bomboane cu branza cocos si ciocolata sunt prefecte la orice ocazie. Aroma cocosului combinata cu ciocolata si cele 2 tipuri de branza creaza un desert excelent.
Ingrediente Bomboane cu branza cocos si ciocolata:
Bomboane:
- 250 g branza ricotta
- 250 g branza mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g fulgi de cocos
Glazura de ciocolata:
- 300 g ciocolata neagra
- 6-7 linguri ulei
Decor:
- Fulgi de nuca de cocos
Preparare Bomboane cu branza cocos si ciocolata:
Bomboane:
- Intr-un castron se amesteca branza ricotta cu branza mascarpone pana la omogenizare.
- Se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra, fulgii de cocos.
- Daca amestecul rezultat este prea moale se mai adauga fulgi de cocos, apoi compozitia obtinuta se pune la frigider cca. 30 minute.
- Amestecul rece se modeleaza sub forma de bomboane, iar apoi acestea se vor pune pe un platou, in care ati pus celofan, la congelator pentru cca. 1 ora.
Glazura:
- Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu uleiul pe bain-marie.
- Bomboanele ce au stat la congelator o ora, se vor scufunda in ciocolata topita, se scurg usor de surplusul de ciocolata, apoi se asaza pe o tava/platou in care ati pus hartie de copt, si se presara imediat peste ele putina nuca de cocos.
- Bomboanele cu branza cocos si ciocolata se mai dau la congelator cca. 10 minute pentru a se intari ciocolata, apoi se pot consuma.
Please follow and like us: