Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos
Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos este un desert rafinat, fraged si savuros. Este ideala atunci cand aveti musafiri sau de sarbatori.

Ingrediente Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos:
Blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 20 g amidon
Crema de branza:
- 400 ml smantana pentru frisca rece
- 500 g branza crema rece
- 80 g zahar pudra
- 2 plicuri gelatina
- 40 ml apa rece
Topping:
- 150 g fulgi de cocos
Preparare Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina amestecata cu amidonul in 2-3 reprize, incorporand cu ajutorul unei spatule cu miscari lejere de jos in sus.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 30×40 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificat cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, se taie apoi in jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de branza:
- Gelatina se pune in inmuiat in apa rece 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se lasa sa se raceasca cateva minute.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand devine frisca ferma.
- Se adauga apoi branza crema rece in 2-3 reprize, incorporand usor in frisca.
- In final se adauga geltina dizolvata, se amesteca pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se lasa la frigider 15-20 minute sau pana cand incepe sa se inchege usor.
Asamblare Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos:
- Pe unul din blaturi asezat intr-o tava de prajituri se intinde cca. 2/3 din crema ce a stat la frigider.
- Se aseaza cel de-al doilea blat, se intinde restul de crema peste acesta.
- Se da tava la frigider pana cand se incheaga complet gelatina din crema.
Topping:
- Peste ultimul strat de crema (dupa ce s-a inchegat) se presara fulgii de cocos usor prajiti (fulgii de cocos se pun intr-o tigaie antiaderenta la foc mic, se amesteca continuu pana cand acestia se rumenesc usor; se lasa sa se raceasca apoi se presara peste ultimul strat de crema).
- Prajitura frageda cu crema de branza si topping de cocos se taie apoi in patrate.