Prajitura frageda cu prune si bezea

23 Shares

Prajitura frageda cu prune si bezea este un desert aromat, delicios, de toamna. Aroma prunelor combinata cu blatul fin si bezeaua pufoasa, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si bezea:

Blat:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 7 linguri smantana grasime minim 20%
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de prune:

  • 1 kg prune
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 ml apa rece

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar

Preparare Prajitura frageda cu prune si bezea:

Blat:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema omogena.
  • Se adauga apoi untul moale si smantana, si se mixeaza pana la omogenizare.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de oua.
  • Mixati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu inel detasabil (diametrul de 24 cm), in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit al 180 grade celsius cca. 20 – 25 minute. Intre timp pregatim prunele si bezeaua:

Umplutura de prune:

  • Prunele se spala si se taie pe sfert, apoi se pun intr-o craticioara la foc mediu impreuna cu zaharul, lasandu-le sa fiarba cca. 2-3 minute, amestecand din cand in cand.
  • Amidonul se dizolva in apa rece si apoi se toarna peste prunele din craticioara.
  • Se omogenizeaza, si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
  • Blatul se scoate din cuptor (dupa ce a stat 20-25 minute) se intinde peste acesta umplutura de prune obtinuta anterior, iar deasupra se toarna uniform bezeaua : se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea tare.
  • Se da din nou tava la cuptor si se lasa pana cand bezeaua devine maro-aurie.
  • Prajitura frageda cu prune si bezea se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se scoate inelul detasabil si se poate taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.