Prajitura frageda cu prune si mac
Prajitura frageda cu prune si mac este un desert aromat, usor de preparat. Blatul delicat cu unt si lapte se combina excelent cu fructele usor zemoase si dulci, alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune si mac:
- 5 oua
- 150 g faina
- 125 g zahar
- 50 g seminte de mac
- 100 ml lapte
- 50 g unt topit si racit
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 5 g praf de copt
- 500 g prune (se scot samburii, iar jumatatile rezultate se dau printr-o lingura de faina inainte de a le pune in aluat)
Preparare Prajitura frageda cu prune si mac:
- Galbenusurile se mixeaza intr-un castron cu esenta de vanilie, laptele si untul topit si racit.
- Se adauga faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt si semintele de mac.
- Intr-un alt castron se bat albusurile cu zaharul pana cand se obtine o bezea ferma.
- Aceasta se va adauga in 2-3 reprize in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune date prin faina, impingandu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune si mac se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.