Prajitura frageda  cu prune si mac

1 Shares

Prajitura frageda  cu prune si mac este un desert aromat, usor de preparat. Blatul delicat cu unt si lapte se combina excelent cu fructele usor zemoase si dulci, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda  cu prune si mac:

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 50 g seminte de mac
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt topit si racit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • 500 g prune (se scot samburii, iar jumatatile rezultate se dau printr-o lingura de faina inainte de a le pune in aluat)

Preparare Prajitura frageda  cu prune si mac:

  • Galbenusurile se mixeaza intr-un castron cu esenta de vanilie, laptele si untul topit si racit.
  • Se adauga faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt si semintele de mac.
  • Intr-un alt castron se bat albusurile cu zaharul pana cand se obtine o bezea ferma.
  • Aceasta se va adauga in 2-3 reprize in castronul cu restul ingredientelor, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune date prin faina, impingandu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda  cu prune si mac se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.