Prajitura pufoasa cu prune
Prajitura pufoasa cu prune este un desert savuros de toamna, usor de pregatit. Fructele zemoase si dulci se combina excelent cu blatul pufos cu unt si lapte.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu prune:
- 8 oua
- 250 g unt moale
- 4 linguri lapte
- 3 cani faina
- 2 cani zahar
- 1 plic praf de copt
- 500 g prune
Preparare Prajitura pufoasa cu prune:
- Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul intr-un castron pana se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se incorporeaza apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si laptele.
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o bezea ferma, intr-un alt castron.
- Aceasta se toarna treptat in castronul cu restul ingredientelor, se incorporeaza usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aseaza uniform in compozitia din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu prune se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.