Prajitura frageda cu prune si smantana
Prajitura frageda cu prune si smantana este un desert delicios ce se prepara foarte usor. Blatul delicat cu unt combinat cu fructele dulci-acrisoare alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune si smantana:
- 5 oua mari
- 1 1/2 cana zahar
- 3 cani faina
- 150 g unt topit si racit
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri smantana 18%
- 24 prune taiate pe jumatate, scos samburii
Preparare Prajitura frageda cu prune si smantana:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga alternativ faina cernuta + praful de copt cu untul topit si smantana; se amesteca usor pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt, se niveleaza.
- Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune cu mijlocul in sus, impingadu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune si smantana se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: