Prajitura frageda cu prune si smantana

Prajitura frageda cu prune si smantana este un desert delicios ce se prepara foarte usor. Blatul delicat cu unt combinat cu fructele dulci-acrisoare alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si smantana:

  • 5 oua mari
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3 cani faina
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri smantana 18%
  • 24 prune taiate pe jumatate, scos samburii

Preparare Prajitura frageda cu prune si smantana:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga alternativ faina cernuta + praful de copt cu untul topit si smantana; se amesteca usor pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt, se niveleaza.
  • Deasupra se aranjeaza uniform jumatatile de prune cu mijlocul in sus, impingadu-le usor in aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu prune si smantana se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.