Prajitura frageda cu prune si lapte
Prajitura frageda cu prune si lapte este un desert delicat foarte usor de preparat. Se folosesc prune mai putin zemoase.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune si lapte:
- 250 g faina
- 100 g amidon
- 2 lingurite praf de copt
- 125 g zahar
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 150 g prune
Preparare Prajitura frageda cu prune si lapte:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin albicioase.
- Adaugati uleiul, mixati pana la omogenizare.
- Amidonul se amesteca cu faina si praful de copt, apoi se adauga in compozitia de oua in 2-3 reprize alternativ cu laptele.
- Se mixeaza usor la viteza mica a mixerului pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o forma cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate, iar jumatatile se pun in top-ul aluatului din tava cu partea interioara in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet Prajitura frageda cu prune si lapte se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.
Please follow and like us: