Prajitura frageda cu prune si unt
Prajitura frageda cu prune si unt este un desert delicat, aromat, foarte usor de preparat.
Ingrediente Prajitura frageda cu prune si unt:
- 3 oua mari
- 200 g unt moale
- 200 g zahar
- 6 linguri lapte
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 15-16 prune
Preparare Prajitura frageda cu prune si unt:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
- Incorporati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Adaugati laptele, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aranjeaza uniform in aluatul din tava cu mijlocul in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu prune si unt se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.