Prajitura cu ciocolata si prune

24 Shares

Prajitura cu ciocolata si prune este un desert umed, savuros, usor de preparat. Gustul puternic de ciocolata combinat cu aroma prunelor alcatuiesc o prajitura excelenta.
Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si prune:

  • 3/4 cana lapte batut
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 12-15 Prune

Preparare Prajitura cu ciocolata si prune:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Ouale se bat cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se incorporeaza laptele batut, apoi compozitia de ciocolata+unt racita.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu, apoi se incorporeaza in compozitia de oua+ciocolata amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diamentrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in jumatate, se scot samburii.
  • Jumatatile de prune se asaza in compozitia din tava uniform cu partea interioara in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu ciocolata si prune sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.