Prajitura cu prune si smantana
Prajitura cu prune si smantana este un desert delicios ce se prepara foarte rapid. In locul smantanei puteti folosi iaurt/chefir/lapte batut.

Ingrediente Prajitura cu prune si smantana:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 oua mari
- 1 cana smantana
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 500 g prune
Preparare Prajitura cu prune si smantana:
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate, li se scot samburii.
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
- Adaugati smantana, uleiul, esenta de vanilie, mixati pana la omogenizare.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se asaza jumatatile de prune asezate cu interiorul in sus.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste Prajitura cu prune si smantana se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.