Prajitura duo cu prune

0 Shares

Prajitura duo cu prune este un alt desert savuros cu prune. Am folosit ciocolata cu lapte la blatul inchis, insa pentru un gust mai intens de ciocolata puteti folosi si ciocolata dark.

Ingrediente Prajitura duo cu prune:

Blat simplu:

  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 1 cana faina
  • ½ cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Blat cu ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt

Alte ingrediente:

  • 10 prune

Preparare Prajitura duo cu prune:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul (100 g) pe bain-marie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup usor pe jumatate.

Blatul simplu:

  • Mixati untul (100 g) cu zaharul pana obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Compozitia simpla obtinuta se toarna pe fundul unei tavi cu diametrul de 26 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra acesteia se asaza jumatatile de prune cu interiorul in sus.

Blatul cu ciocolata:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Adaugati compozitia de ciocolata+unt obtinuta anterior, dupa ce s-a racit complet.
  • In final incorporati faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna peste stratul de prune.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Lasati Prajitura duo cu prune sa se raceasca complet, apoi decorati cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.