Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata

31 Shares

Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Aroma visinelor combinata cu blatul fin si glazura de ciocolata, alcatuiesc un desert extraordinar.

Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Esenta de vanilie

Crema de visine:

  • 400 grame visine proaspete (fara samburi) sau congelate
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 75 ml apa rece
  • 10 grame gelatina fina maruntita
  • 500 ml smantana pentru frisca

Glazura de ciocolata:

  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri unt

Preparare Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata:

Blat:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie, iar in final incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule.
  • Amestecati pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul scos din cuptor se lasa sa se raceasca complet.

Crema de visine:

  • Puneti visinele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie sa fiarba la foc mic 2-3 minute, amestecati continuu.
  • Luati compozitia de pe foc, lasati-o sa se raceasca 10-15 minute, apoi mixati-o intr-un blender pana obtineti un piure.
  • Inmuiati gelatina in apa timp de 5-7 minute.
  • Dupa ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba !) si apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.
  • Adaugati gelatina dizolvata peste piureul de visine obtinut anterior.
  • Mixati continuu ingredientele pana se omogenizeaza, dati mousse-ul de visine obtinut la frigider cca. 30 minute, pana cand incepe sa se inchege usor gelatina.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand devine o frisca consistenta.
  • Dupa ce mousse-ul de visine a inceput sa se inchege usor, se incorporeaza in 2-3 reprize peste frisca obtinuta, rezultand in final crema de visine.
  • Dati crema de visine la frigider 20-30 minute, inainte de a o folosi la prajitura.

Asamblare Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata:

  • Peste blatul racit se intinde uniform crema de visine, dupa ce a stat la frigider.
  • Lasati prajitura sa stea la frigider pana cand preparati glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Apa cu zaharul si cacaua se pun intr-o craticioara sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba se inchide focul si se adauga untul, se mixeaza pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit se decoreaza cu aceasta prajitura.
  • Dati Prajitura cu crema de visine si glazura de ciocolata la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.