Prajitura cu crema de visine

Prajitura cu crema de visine este un desert dulce-acrisor perfect pentru o dupa-amiaza de weekend. Aroma fructelor combinata cu blatul pufos, frisca si ciocolata, alcatuiesc o prajitura nemaipomenit de savuroasa.

prajitura-cu-crema-de-visine

Ingrediente Prajitura cu crema de visine:

Blat:

  • 250 grame faina
  • 150 grame unt
  • 120 grame zahar
  • 2 oua mari
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de visine:

  • 500 grame visine fara samburi
  • 75 grame zahar
  • 200 ml apa rece
  • 50 grame amidon alimentar

Topping:

  • 500 grame frisca rece
  • 1 plic intaritor frisca
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu crema de visine:

Blat:

  • Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
    Adaugati apoi ouale pe rand, laptele, esenta de vanilie.
  • In final incorporati faina, pe care in prealabil ati mixat-o cu praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate, pe orizontala.

Crema de visine:

  • Puneti visinele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba, adaugati amidonul dizolvat in cei 200 ml apa.
  • Mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema de visine sa se raceasca complet.
  • Bateti frisca rece cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.

Asamblare Prajitura cu crema de visine:

  • Asezati pe un platou unul din blaturile obtinute.
  • Ungeti-l cu crema de visine, dupa ce aceasta s-a racit complet.
  • Puneti deasupra cel de-al doilea blat.
  • Decorati cu frisca batuta cu intaritorul, iar deasupra garnisiti cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.