Prajitura cu blat de cacao si crema de visine

Prajitura cu blat de cacao si crema de visine este un desert pufos, cremos si bineinteles foarte savuros. Blatul de cacao combinat cu crema de visine si glazura de ciocolata creeaza o prajitura pe placul tuturor.

Prajitura-cu-blat-de-cacao-si-crema-de-visine

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de visine:

Blat de cacao:

  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 5 oua
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cana zahar pudra

Crema de visine:

  • 500 grame smantana pentru frisca  rece
  • 800 grame visine proaspete (fara samburi) sau congelate
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 20 grame gelatina

Glazura de ciocolata:

  • 125 grame smantana pentru frisca
  • 125 grame ciocolata dark

 

  • Visine pentru decorare
  • 1/2 pahar lichior de visine sau amaretto

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de visine:

Blat cacao:

  • Puneti zaharul tos, cacaua, uleiul si apa intr-o craticioara la foc mic.
  • Lasati ingredientele sa fiarba pana cand se dizolva zaharul.
  • Luati compozitia de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet.
  • Intr-un castron bateti albusele spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Adaugati galbenusele, amestecati cu o spatula pana cand obtineti o crema omogena.
  • Turnati peste aceasta compozitia obtinuta anterior pe foc (dupa ce s-a racit complet).
  • Amesteca bine cu o spatula.
  • In final incorporati faina si praful de copt.
  • Turnati aluatul de blat intr-o tava de 25×35 cm, pe care in prealabil ati pus hartie de copt, nivelati-l.
  • Dati blatul de cacao in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru 40-45 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet in cuptor.
  • Dupa ce s-a racit scoateti blatul de cacao si taiati-l in doua.

Crema de visine:

  • Puneti visinele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie sa fiarba la foc mic 2-3 minute.
  • Luati compozitia de pe foc, lasati-o sa se raceasca 10-15 minute, apoi mixati-o intr-un blender pana obtineti un piure.
  • Inmuiati gelatina in apa timp de 10-15 minute.
  • Dupa ce s-a inmuiat se lichefiaza pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba !)
  • Adaugati apoi gelatina peste piureul de visine obtinut anterior.
  • Mixati continuu ingredientele pana se omogenizeaza.
  • Bateti smantana pentru frisca pana cand se intareste si devine frisca.
  • Lasati crema de visine obtinuta sa stea la frigider in jur de o jumatate de ora, apoi mixati-o cu frisca batuta si dati-o din nou la rece maxim 30 minute.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic, iar cand incepe sa fiarba luati-o de pe aragaz.
  • Adaugati bucatelele de ciocolata, mixati pana obtineti o glazura omogena.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de visine:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe fundul unui platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu jumatate din lichiorul de visine sau amaretto, iar apoi intindeti jumatate din crema de visine obtinuta anterior.
  • Peste aceasta puneti cel de-al doilea blat de cacao, insiropati-l cu restul de lichior de visine sau amaretto.
  • Ungeti cu restul de crema de visine.
  • Dati prajitura la frigider o ora, apoi turnati glazura peste ultimul strat de crema si decorati cu visine.
  • Prajitura cu blat de cacao si crema de visine se pastreaza la frigider pana se consuma.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.