Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata

6 Shares

Un desert complex si in acelasi timp fabulos este Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata. Crema de cacao cu visinata, blaturile de cacao si nuci, glazura de ciocolata, alcatuiesc o prajitura nemaipomenit de savuroasa.

Prajitura cu crema de visine blat de nuca
Ingrediente Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata:

Blatul de cacao:

  • 7 oua
  • 120 grame zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Blatul cu nuci:

  • 5 albusuri
  • 150 grame zahar pudra
  • 1 lingura miere
  • 250 grame nuci macinate
  • 1/3 cana pesmet

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • 3-4 linguri apa calda
  • 1 borcan mare compot visine fara samburi (720 ml)
  • 50 ml visinata

Topping:

  • 100 grame smantana pentru frisca
  • 50 grame ciocolata dark
  • 50 grame ciocolata cu lapte

Preparare Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata:

Crema:

  • Fierbeti 375 ml lapte cu zaharul vanilat la foc mic.
  • Intr-un castron mixati galbenusele cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati apoi in castron restul de lapte (125 ml) si faina.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena fara cocoloase.
  • Turnati apoi compozitia in laptele ce fierbe cu zaharul vanilat la foc mic, mixati pana cand crema se ingroasa.
  • Luati crema de pe foc si acoperiti-o cu o folie de plastic; lasati-o sa se raceasca complet.
  • Scurgeti bine visinele de sucul din compot.
  • Mixati cacaua cu apa fierbinte pana obtineti o compozitie omogena de consistenta unei paste de cacao dense.
  • Lasati compozitia de cacao sa se raceasca, apoi turnati in aceasta visinata, mixati.
  • Untul se mixeaza pana devine o crema, apoi se adauga pe rand in acesta cate o lingura din crema obtinuta anterior din lapte-galbenusuri-faina-zahar, dupa ce s-a racit complet.
  • In final se adauga in crema cacaua cu visinata, se amesteca pana la omogenizare.

Blatul cu cacao:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 28×36 cm.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt si cacaua.
  • Bateti albusele spuma intr-un alt castron, apoi adaugati treptat zaharul si bateti-le in continuare pana se intaresc.
  • Incorporati in acestea galbenusele pe rand, apoi mixul de faina-cacao-praf de copt.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava pregatita anterior.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul obtinut sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua pe orizontala.

Blatul cu nuci:

  • Bateti albusele spuma, apoi adaugati trepatat zaharul pudra si bateti in continuare pana cand acestea se inaresc.
  • Incorporati apoi in acestea mierea, nucile si pesmetul.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de aceleasi dimensiuni 28×36 cm, si dati-o in cuptorul incins timp de 30 minute.

Asamblare Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata:

  • Blatul simplu de cacao se taie in doua pe orizontala, dupa ce s-a racit complet.
  • Unul din aceste blaturi se aseza pe fundul unui platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema de cacao cu visinata.
  • Aranjati jumatate din visinele din compot scurse.
  • La mijloc se pune blatul cu nuci (dupa ce s-a racit complet).
  • Peste acesta se intinde restul de crema de cacao cu visinata.
  • Se pun deasupra restul visinelor scurse din compot.
  • Ultimul strat va fi cel de-al doilea blat de cacao.
  • Se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Se pune smantana pentru frisca la foc mic, fara sa fiarba.
  • Se adauga ciocolata dark si cea cu lapte rupta in bucatele.
  • Se mixeaza pana cand ciocolata se topeste, apoi se toarna peste ultimul blat de cacao.
  • Dupa ce se raceste Prajitura cu crema de visine blat de nuca glazura de ciocolata se pune la frigider cel putin 6 ore.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.