Tort cu mousse de afine si capsuni

Savurosul Tort cu mousse de afine si capsuni este nemaipomenit de gustos si se preteaza la orice aniversare. Acest tort delicat si cremos cu fructe de padure se prepara foarte usor, fiind practic un blat de pandispan completat de o crema de frisca, fructe proaspete si ceva fulgi de migdale.

ort cu mousse de afine si capsuni 1
Ingrediente Tort cu mousse de afine si capsuni:

Blat:

  • 3 oua mari
  • 1 galbenus mare
  • 100 g zahar
  • 85 g faina
  • 30 g amidon

Mousse de afine:

  • 170 g afine
  • 1 lingurita gelatina

Crema:

  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra

Fructe:

  • 200 g afine
  • 300 g capsuni

Decor:

  • 50 g fulgi migdale

Preparare Tort cu mousse de afine si capsuni:

Blat:

  • Amestecati faina cu amidonul intr-un castron.
  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea tare.
  • Adaugati apoi galbenusurile pe rand (3+1) amestecand usor cu o spatula.
  • Se incorporeaza apoi treptat faina amestecata cu amidonul, folosind in continuare spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 17 cm.
  • Puneti forma in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 20-25 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Se scoate apoi din cuptor si se acopera cu un servet curat de bucatarie pana cand se raceste, apoi se taie in 3 felii.

Mousse de afine

  • Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa timp de 5 minute.
  • Spalati afinele, apoi stergeti-le usor cu un prosop de hartie.
  • Puneti afinele intr-un blender, mixati-le cateva secunde, apoi transferati compozitia obtinuta intr-o craticioara.
  • Puneti craticioara la foc mic, amestecati, iar cand compozitia de afine incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.
  • Se amesteca energic pana la incorporare, se lasa mousse-ul obtinut sa se raceasca si sa inceapa sa se intareasca.

Pregatire fructe:

  • Afinele si capsunile (la acestea se indeparteaza si frunzulitele) se spala, se sterg cu un prosop de hartie.
  • Capsunile se taie pe sfert si se opresc cateva pentru decorul tortului.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o frisca intarita.

Asamblare Tort cu mousse de afine si capsuni:

  • Asezati una din feliile de blat obtinute pe un platou de tort.
  • Peste acesta se intinde jumatate din mousse-ul de afine.
  • In mousse se pun 1/2 din sferturile de capsuni.
  • Peste acestea intindem 1/3 din frisca obtinuta.
  • Repetati inca o data (1 felie blat – mousse afine – sferturi de capsuni – frisca).
  • Asezati ultima felie de blat.
  • Pe aceasta se intinde restul de frisca, cu care se imbraca de asemenea si marginile tortului.
  • Decoram apoi tortul cu fulgii de migdale, atat top-ul tortului cat si marginile acestuia.
  • De asemenea decoram top-ul tortului cu sferturile de capsuni oprite anterior.
  • Se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a-l taia in felii si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.