Prajitura cu crema de lapte si glazura

Prajitura cu crema de lapte si glazura este un desert simplu, usor de preparat, ideal daca aveti musafiri care se anunta in ultimul moment. Adaugand esenta de vanilie/migdale sau chiar de menta in crema de lapte, obtineti un desert minunat.

Prajitura cu crema de lapte si glazura 1

Ingrediente Prajitura cu crema de lapte si glazura:

Blat:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt

Insiropare:

  • 250 ml apa
  • 150 g zahar

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 150 g amidon
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie/ ananas/migdale
  • 250 g unt la temperatura camerei

Glazura:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 60 ml ulei

Preparare Prajitura cu crema de lapte si glazura:

Blat:

  • Mixati albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati apoi galbenusurile pe rand, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina si cacaua cernute, in ploaie, amestecand usor cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×24 cm, in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute.
    Se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Intr-un castron mixati 200 ml lapte cu amidonul si zaharul, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte (800 ml) se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior, se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Mixati untul pana devine ca o spuma.
  • Adaugati in 3-4 reprize crema obtinuta anterior pe foc, dupa ce s-a racit, si esenta de vanilie/migdale.
  • Mixati pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de lapte si glazura:

  • Peste blatul racit se toarna siropul (fierbeti apa cu zaharul, pana cand zaharul se topeste).
  • Intindeti crema peste blatul insiropat, iar peste aceasta intindeti glazura:

Glazura:

  • Topiti ciocolata impreuna cu uleiul, lasati glazura sa se raceasca cateva minute, apoi turnati-o peste crema si intindeti-o uniform.
  • Lasati Prajitura cu crema de lapte si glazura la frigider minim 8 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *