Prajitura Valurile Dunarii

87 Shares

O prajitura clasica, usor de facut este savuroasa Prajitura Valurile Dunarii. Visinile combinate cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, alcatuiesc un desert irezistibil.

Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente Prajitura Valurile Dunarii:

Blat:

  • 4 oua
  • 175 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame unt/margarina la temperatura camerei
  • 300 grame faina
  • 150 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 500 grame visine fara samburi proaspete sau din compot

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 grame ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte

Preparare Prajitura Valurile Dunarii:

Blat:

  • Cerneti faina impreuna cu praful de copt.
  • Intr-un alt castron mixati untul/margarina cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, incorporand bine dupa fiecare.
  • In final se adaugati faina cernuta cu praful de copt, alternativ cu cei 150 ml lapte.
  • Se amesteca pana cand obtineti un aluat omogen, apoi se imparte in doua parti egale.
  • Unul din aluaturi se toarna intr-o tava de 23×33 cm in care ati pus hartie de copt.
  • In cel de-al doilea aluat se pune cacaua si cele 3 linguri de lapte.
  • Se amesteca pana la omogenizare, apoi se toarna peste aluatul din tava.
  • Visinele fara samburi, se scurg bine de suc, apoi se repartizeaza uniform in compozitia de cacao, impingandu-le usor in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzlit la 175 grade timp de 35-40 minute sau verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • Intr-un castron amestecati 100 ml lapte cu praful de la budincile de vanilie, zaharul si esenta de vanilie, pana obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune la foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga in acesta compozitia de budinca obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand obtineti o crema de consistenta unei budinci.
  • Se stinge focul, se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul se mixeaza pana se obtine o crema omogena, apoi se incorporeaza in acesta treptat budinca de vanilie obtinuta, dupa ce s-a racit complet.
  • Cu crema astfel obtinuta se unge blatul racit complet, se da prajitura la frigider cateva ore pentru a se intari crema.
  • Dupa ce crema s-a intarit, Prajitura Valurile Dunarii se decoreaza cu glazura de ciocolata:
  • Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu laptele, se lasa la frigider 1-2 ore pentru a se intari, apoi se toarna peste crema de vanilie (dupa ce a stat la frigider).
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.