Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie este un desert senzational ce se prepara foarte usor. Puteti folosi budinca de ciocolata in loc de cea de vanilie, de asemenea puteti folosi ciocolata dark sau cu lapte, in loc de cea alba, rezultatul final va fi la fel de gustos si apetisant.

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Ingrediente Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:

  • 1.2 litri lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 80 grame lapte praf
  • 200 grame ciocolata alba topita
  • 250 grame unt la temperatura camerei
  • 500 grame biscuiti Petit Beurre
  • Lapte pentru inmuiat biscuitii

Preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:

  • Pregatiti cele trei plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 3 plicuri se amesteca cu cele 10 linguri de zahar si cu 12 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul impreuna cu laptele praf, apoi adaugati ciocolata alba topita si esenta de vanilie.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati compozitia de unt+lapte praf+ciocolata alba topita+esenta de vanilie, in budinca de vanilie racita.
  • Inmuiati 20 de biscuiti in lapte pentru cateva secunde, apoi aranjati-i 5X4 pe fundul unui platou de prajituri.
  • Ungeti primul strat de biscuiti cu 10 linguri din crema de vanilie obtinuta mai sus.
  • Repetati straturile de inca 2 ori (5X4 biscuiti inmuiati in lapte – 10 linguri crema de vanilie – 5X4 biscuiti inmuiati in lapte – 10 linguri crema de vanilie), iar ultimul strat va fi de biscuiti.
  • Dati prajitura la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati si a o servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.