Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie

Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie este un desert savuros, foarte usor de preparat.

Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie

Ingrediente Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie:

  • 200 g biscuiti simpli
  • 200 g gem de visine
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 700 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri zahar

Alte ingrediente:

  • Putin lapte pentru insiropat biscuitii
  • Zahar pudra pentru decor

Preparare Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie:

Budinca de vanilie:

  • Continutul celor 2 plicuri de budinca se mixeaza cu 100 ml lapte intr-un castronel pana se obtine o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna in acesta compozitia de budinca obtinuta anterior, se amesteca bine pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se adauga untul, se mixeaza pana la omogenizare, se acopera crema de vanilie obtinuta cu o folie de plastic pusa direct pe aceasta, se lasa sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie:

  • Intr-un vas mic, dar inalt de Jena se asaza jumatate din biscuiti, pe care ii trecem cateva secunde prin lapte.
  • Peste stratul de biscuiti se intinde uniform gemul de visine.
  • Peste gemul de visine se intinde uniform crema de vanilie racita complet.
  • Acoperim cu restul de biscuiti (acestia nu se insiropeaza in lapte).
  • Prajitura fara coacere cu gem de visine si budinca de vanilie se decoreaza cu zahar pudra si se lasa la frigider cca. 4-6 ore inainte de a o consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.