Prajitura cu ciocolata si gem

0 Shares

Prajitura cu ciocolata si gem este un desert rapid, usor de preparat. Blatul umed fara oua, se combina foarte bine cu un gem dulce-acrisor si cu glazura de ciocolata alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si gem:

Blat:

  • 270 g faina
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri ulei
  • Jumatate borcan gem (afine/zmeura/coacaze)

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu ciocolata si gem:

Blat:

  • Intr-un castron se amesteca faina cu cacaua, bicarbonatul si sarea.
  • Adaugati esenta de vanilie, laptele si uleiul, mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in doua obtindandu-se astfel doua blaturi.
  • Intre cele blaturi se intinde uniform gemul ales.

Glazura:

  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand se incinge (nu trebuie sa fiarba) se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa cca. 2 minute sa se topeasca, apoi se amesteca usor cu o spatula pana cand se obtine o glazura omogena.
  • Se lasa sa se raceasca cca. 15 minute, apoi se intinde peste ultimul blat, iar Prajitura cu ciocolata si gem se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.