Negresa cu rom glazura si nuci

273 Shares

O prajitura savuroasa cu multa personalitate, este delicioasa Negresa cu rom glazura si nuci. Blatul pufos impreuna cu glazura de ciocolata si topping-ul de nuci formeaza un desert fabulos.

Negresa cu rom glazura si nuci
Ingrediente Negresa cu rom glazura si nuci:

Negresa:

  • 400 grame zahar
  • 150 grame unt la temperature camerei
  • 200 grame faina
  • 140 grame nuci macinate
  • 6 galbenuse de ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 300 ml apa
  • 100 ml rom
  • 100 ml lapte
  • 6 albuse de ou

Glazura:

  • 100 grame ciocolata dark
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lapte
  • 60 grame unt
  • Nuci macinate pentru decorare

Preparare Negresa cu rom glazura si nuci:

Negresa:

  • Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius.
  • Ungeti cu ulei si tapetati cu faina cu tava dreptunghiulara de copt.
  • Mixati albusurile spuma; lasati-le deoparte.
  • Intr-un alt castron amestecati galbenusurile cu 200 grame zahar si untul la temperatura camerei.
  • Adaugati apoi in castron nucile macinate, faina, pudra de cacao, praful de copt si laptele.
  • In final adaugati albusurile batute spuma, mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior sai dati negresa in cuptorul incins timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.

Intre timp, preparati siropul:

  • Fierbeti apa impreuna cu restul de zahar (200 grame) si 50 ml de rom.
  • Lasati ingredientele sa fiarba timp de 5 minute, luati apoi cratita de pe foc si adaugati restul de rom (50 ml).
  • Turnati siropul astfel obtinut peste blatul de negresa scos din cuptor, pe toata suprafata acestuia.
  • Dupa ce negresa s-a racit complet, lasati-o la frigider cel putin doua ore.

Glazura:

  • Topiti ciocolata pe bain-marie, luati apoi cratita de pe foc si incorporati in ciocolata topita untul.
  • Mixati pana cand untul se topeste.
  • Adaugati apoi zaharul pudra si laptele.
  • Mixati pana cand obtineti o glazura omogena.
  • Turnati glazura peste negresa insiropata si mai lasati-o la frigider cel putin 6 ore.
  • Cand negresa s-a racit, taiati-o in patrate si decorati bucatile cu putina nuca macinata.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.