Prajitura cu gem si bezea de cocos

Un desert savuros, usor de preparat din doar cateva ingrediente, pe care sigur le aveti in camara, este delicioasa Prajitura cu gem si bezea de cocos.

Prajitura cu gem si bezea de cocos

Ingrediente Prajitura cu gem si bezea de cocos:

  • 400 grame faina
  • 150 grame zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 250 grame unt la temperatura camerei
  • 5 galbenusuri

Bezeaua de cocos:

  • 5 albusuri
  • 200 grame zahar pudra
  • 200 grame fulgi de cocos

Umplutura:

  • 200 grame gem caise, zmeura sau afine

Preparare Prajitura cu gem si bezea de cocos:

Blatul:

  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt.
  • Incorporati untul, zaharul si galbenusele.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Intindeti din aluatul obtinut o foaie de dimensiunea tavii de copt.
  • Asezati foaia in tava de copt.
  • Dati blatul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 15 minute.
  • Scoateti blatul din cuptor si ungeti-l pe toata suprafata cu gem.

Bezeaua de cocos:

  • Intr-un castron bateti albusele spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar.
  • Adaugati restul de zahar, apoi incorporati treptat si fulgii de cocos.
  • Turnati compozitia obtinuta peste stratul de gem intins peste blatul pre-copt.
  • Dati prajitura in cuptor pentru inca alte 15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.
  • Lasati Prajitura cu gem si bezea de cocos sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.