Prajitura cu umplutura de cocos si mac

477 Shares

Prajitura cu umplutura de cocos si mac este dulcele perfect pentru orice ocazie. Cele trei blaturi intre care punem umpluturi de cocos si mac, acoperite cu crema de vanilie, alcatuiesc un desert irezistibil.

prajitura cu umplutura de cocos si mac1

Ingrediente Prajitura cu umplutura de cocos si mac:

Aluat:

  • 100 grame unt sau margarina
  • 50 grame zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 200 grame smantana
  • 500 grame faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura de mac:

  • 200 grame seminte de mac
  • 100 grame zahar pudra
  • 100 ml lapte cald
  • 1 mar ras

Umplutura de cocos:

  • 3 albusuri
  • 100 grame zahar pudra
  • 150 grame fulgi cocos
  • 3 linguri smantana

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic budinca vanilie
  • 200 smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu umplutura de cocos si mac:

Aluat:

  • Mixati untul cu zaharul pudra.
  • Adaugati galbenusele si smantana.
  • In final incorporati faina si praful de copt.
  • Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Lasati aluatul la frigider 30 minute.

Umplutura cu mac:

  • Puneti semintele de mac intr-un castron, adaugati zaharul pudra, laptele cald si marul ras.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.

Umplutura de cocos:

  • Bateti albusele cu zaharul pana cand se intaresc.
  • Adaugati fulgii de cocos si smantana.

Asamblare Prajitura cu umplutura de cocos si mac:

  • Aluatul simplu ce a stat la frigider 30 minute se imparte in 3 parti egale.
  • Din fiecare se intinde o foaie de aluat de dimensiunile tavii de copt 20×30 cm, obtinadu-se 3 foi de aluat.
  • Puneti una dintre foi pe fundul unei tavi de copt de 20×30 cm, dupa ce in prealabil ati asezat o hartie de copt pe fundul acesteia.
  • Peste aceasta intindeti umplutura de mac.
  • Asezati cea de-a doua foaie de aluat.
  • Peste acesta intindeti umplutura de cocos.
  • Asezati cea de-a treia foaie de aluat.
  • Intepati ultima foaie cu furculita din loc in loc, astfel incat micile gauri facute cu aceasta sa ajunga pana la stratul de jos al prajiturii.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 25-30 minute.
  • Scoateti apoi tava din cuptor si lasati prajitura coapta sa se raceasca complet.

Intre timp preparati crema de vanilie:

  • Puneti 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Restul de lapte se mixeaza cu continutul plicului de budinca de vanilie, apoi se adauga in laptele pus la fiert.
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa, apoi se ia de pe foc.
  • Compozitia obtinuta se acopera cu o folie de plastic pana se raceste complet.
  • Cand este rece se mixeaza cu smantana pentru frisca.
  • Crema de vanilie astfel obtinuta, se intinde peste prajitura coapta anterior, ce intre timp s-a racit complet.
  • Prajitura cu umplutura de cocos si mac se decoreaza zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.