Prajitura cu bezea de cocos

0 Shares

Prajitura cu bezea de cocos este un desert delicat, usor de pregatit. Blatul umed se combina excelent cu bezeaua de cocos alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu bezea de cocos:

Blat:

  • 100 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 3 oua (se impart in 3 galbenusuri, 3 albusuri)
  • 180 g smantana 18%
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Bezea de cocos:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g fulgi de  cocos

Preparare Prajitura cu bezea de cocos:

Blat:

  • Mixati untul moale pana devine o crema spumoasa intr-un castron.
  • Adaugati zaharul, mixati usor, apoi incorporati galbenusurile pe rand (3), mixand bine dupa fiecare.
  • Adaugati apoi smantana, mixati usor pana la omogenizare.
  • Incorporati faina amestecata cu praful de copt.
  • Intr-un alt castron bateti albusurile (3) pana devin o bezea tare.
  • Turnati usor bezeaua peste compozitia din celalalt castron si incorporati-o  cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 de cm in care ati pus hartie de copt.

Bezeaua de cocos:

  • Albusurile (5) se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga apoi zaharul, se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
  • In final se adauga fulgii de cocos, pe care-i incorporati cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
  • Bezeaua de cocos obtinuta se toarna uniform peste compozitia din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Prajitura cu bezea de cocos se lasa sa se raceasca complet, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.